Servis Asansörü

Markalar:

Wittur - Draka - Drako - Omar Lift - Nidec - Alberto Sassi - Gustavo Wolf - Sodimas - Arkel - Kleemann - Genemek - Mekisan

Tse Garantili Yeşil Etiket Garantili

Size verceğimiz bilgiler ile bir sonraki adımda kendi asansörünüzü kendiniz tasarlayabilirsiniz. Bu bölümde asansörün teknik özellikleri ile ilgili sizi bilgilendireceğiz.

BENİ KENDİN TASARLA BÖLÜMÜNE;

  • Teknik Detaylar
  • Sistem Özellikleri
  • Belgelendirme

Servis Hizmetleri Kullanıma Uygun Asansörler

Asansörünüz montajı yapılacağı ortama göre teknik anlamda birçok varyasyondan geçer. Bu varyasyonlar ölçülendirme,tasarım,teknik parçalar, montaj ve belgelendirme gibi birçok aşamayı kapsar. Kullanıma alacağınız asansörün teknik donanım bilgisine sahip olmazsanız, kullanım zorluğu, enerji sarfiyatı, kullanıcı kaynaklı arızaların yaşanma ihtimali artmaktadır. Kendin Tasarla modülümüze geçmeden önceden size teknik anlamda bazı bilgiler vererek en iyi ürünü seçmenizi sağlayacağız.


ÖLÇÜLENDİRME

Ölçülendirme aşaması genel olarak sıfır binalarda teklif sonrasında yapılabilir olsa da revizyon ve modernizasyon taleplerinde keşif zamanında yapılır. Mühendislerimiz kullanıma en uygun asansörü seçmeniz için bu aşamada gerekli ölçümleri, çevre şartlarını ve bazı teknik detayları oluşturur. Ölçülendirme işlemleri asansörünüz için en önemli aşama olup işin başlanmasını sağlayan ilk yapı taşıdır. Bu aşama sonrasında ürün seçimi ve teknik parçalar üzerinde anlaşılır


ÜRÜN SEÇİMİ

Ürün seçimi aşamasında çoktan seçmeli birçok konuda karar vermeniz gerekiyor. Kullanım alanlarına göre bu seçimlerinizi yapılandırmalı teknik olarak da birkaç bilgiye hakim olmanız gerekebilmektedir. Birçok markadan oluşan (Wittur - Draka - Drako - Omar Lift - Nidec - Alberto Sassi - Gustavo Wolf - Sodimas - Arkel - Kleemann - Genemek - Mekisan v.b.) ürün çeşitleri arasından dilediğiniz özellikler de size en uygun asansörü seçebilirsiniz.



Sistem seçimi öncelikle asansörünüzün kaderini belirleyen en önemli etkendir. Enerji tasarrufundan, taşımayı hedeflediğiniz kişi sayısına kadar birçok konu sistem seçiminizde etkin rol oynar. Öncellikli olarak sistem seçimi yapabilmeniz adına size var olan 3 sistem hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.




MRL SİSTEM

HİDROLİK SİSTEM

MAKİNE DAİRELİ SİSTEM



Bu 3 sistem ile ilgili detaylı bilgileri (üst kısımda bulanan)SİSTEM ÖZELLİKLERİ bölümnden inceleyebilir ve size en uygun tipteki asansör sistemini belirleyebilirsiniz.



Bu adımda seçildikten sonra asansörünüzün görsel özelliklerine geçebilir ve kabin tasarımlarımızı inceleyebilirsiniz. Kabin tasarımlarınız KENDİN TASARLA bölümünden dilediğiniz gibi değiştirerek gözüne en iyi gelen tasarım üzerinden yapabilirsiniz. Bu adımların tamamlanması sonucunda paket hale getirmiş olduğunuz asansörünüz ile ilgili fiyatlandırma hazırlanır, anlaşılması durumunda montaj hizmetlerine geçilir.




MONTAJ HİZMETLERİ

Ürün seçiminin tamamlanmasından itibaren ürün siparişleri hazırlanır ve montaj bölgesinde gerekli şantiye ortamı oluşturulur. İş güvenliği şartlarında mühendislerimiz ve teknik ekiplerimizce asansör yönetmenliğine uygun bir şekilde asansör montajınız gerçekleştirilir. Revizyon ve Modernizasyon işlemlerinizde aynı şekilde şartlar sağlanır.


Asansörün tüm montaj elemanlarının montajının tamamlanmasının ardından gerekli test ve kontrollerinin yapılması için detaylı bir kontrol yapılır. Uzman Montör ekibimiz tarafından tüm test işlemleri tamamlandıktan sonra asansör servise verilecek gibi tüm asansörün temizlik ve bakım işlemleri gerçekleştirilir ve A Tipi Muayene Kuruluşunun Denetim Yapılacağı gün için eksiksiz hale getirilir ve Gerekli kontrollerin yapılacağı güne kadar sistemin çalışması engellenerek kapatılır.





BELGELENDİRME

Belediyenin Yetkili kıldığı mühendisleri tarafından asansörler tekrar kontrolden geçirilir ve eksiksiz bulunması ("Bu garanti firmamız tarafından verilmektedir") halinde Asansör Ruhsat Tescil işlemleri tamamlanır. Tüm işlemlerin bitmesi ile beraber asansör çalışır vaziyete getirilebilinir fakat yeni binalarda yönetici seçilmemesinden dolayı ve montaj yapan firma ile bina yönetiminin Yönetmelik gereği Asansör Yıllık Bakım Anlaşması yapmamış olmasından dolayı asansör yapılan bina kat mülkiyet sahipleri taşınana kadar asansörün kapalı kalmasında bir mahsur bulunmamaktadır.





SİSTEMLER
MAKİNE DAİRELİ
MAKİNE DAİRESİZ
HİDROLİK
GENEL ÖZELLİKLER
MAKİNE DAİRESİ
İhtiyaç Yok
İhtiyaç Var
İhtiyaç Var
ENERJİ TASARRUFU
Yüksek
Normal
Normal
GÜRÜLTÜ SEVİYESİ
Düşük
Normal
Düşük
KULLANIM KONFORU
Yüksek
Normal
Yüksek
FİYAT
Normal
Düşük
Düşük
ÇEVRE KİRLİLİĞİ
Düşük
Normal
Yüksek
SİSTEM VERİMLİLİĞİ
Yüksek
Yüksek
Normal
TEKNİK ÖZELLİKLER
TAHRİK TİPİ
Elektrikli
Elektrikli
Hidrolik
TAŞIMA KAPASİTESİ
320kg - 4 Kişi
2000kg - 26 Kişi
320kg - 4 Kişi
3000kg - 40 Kişi
320kg - 4 Kişi
5000kg - 66 Kişi
HIZ
0,4 m/s – 2,5 m/s
0,4 m/s – 2,5 m/s
0,15 m/s – 1 m/s
DURAK SAYISI
25 Durağa Kadar
25 Durağa Kadar
7 Durağa Kadar
KULLANIM ALANLARI
YOLCU ASANSÖRÜ
Uygun
Uygun
Uygun
YÜK ASANSÖRÜ
Uygun
Uygun
Uygun
ENGELLİ ASANSÖRÜ
Uygun
Uygun
Uygun
ARAÇ ASANSÖRÜ
Uygun Değil
Uygun
Uygun
SEDYE ASANSÖRÜ
Uygun
Uygun
Uygun
OTOMASYON ASANSÖRÜ
Uygun
Uygun
Uygun